Thursday, January 17, 2013

Cerita di akhir SEM3 di UMP (Part 2)


Assalammualaikum....
kembali semula bersama Hafiez dalam 
cerita di akhir SEM 3 di UMP
part 2....
hahahaa....kali nie nk cerita dua kisah jer....
jom kita lihat apa ceritanya....

GAMBANG WATERPARK BERSAMA KAMI


hhaaa...nie lah Hafiez...pemandu pelancong katakan...penat dia bawa kwn2 dia ke sini....
sat lagi kita tahu lah siapa kawan2 dia...
huhuhu....
jarak perjalanan ke sini dr UMP
x sampai 15 minit pun....
sekali sekala nk try....
apa salahnya...bukn selalu pun...
jarang2 dapat keluar bersama2
kwn2 di UMP nie...
hahahaaa

jeng2....tengok lah tu...
bukan main semangatnya...
sampai berlari2....
nak main air katakan....
hahhaa....
sabar2 yea adik oiii...
ish Nabil nie,..
cuba tengok Iki tu.....
SABAR jer....dapat juga main air nanti...
hahhaaa....dah2 jangan gadoh....
jom continue lagi....

tengok...samapi2 je snap pic dulu..
hehhee....biasalah, dtg hanya sekali je kan...
naklah simpan kenangan....
yg abang comel belah kiri tu nama dia Hafiz...
siap pegang pemplet waterpark ag....
yg belah kanan tu Farid 
and yg sebelahnya Hazwan...
durunk nie serumah...
nk ajak datg sini pun...kena seru Nama Hafiez Dean gak...
kalau x...x kemari lah...best best best...


nie dia Afiq dan Saleh....
amboi....masuk terus sewa pelampung...
x sabar lah tu...\
kalau yea pun, tunggu lah kwn2 yg lain tu....
hahhaaa....
x pe2...nanti kita buli mereka dalam air yea...
tunggu je lah....Hafiez bawa geng...
hahahhaaa
nk main cristal, dark slide...hehhee

haaa yg nie lah kami dok tunggu2....
the slide race...huhuhu
dah berapa kali dok naik turun...
pasal nk lumba, sanggup kan...
tp Hafiez x menang pun...
x pe bg peluang kat diorang nie....
hahhaaha....yg hebat dok terbang 
tu namanya ROY....
ada sorg lagi pencabar dia...
hebat gaklah...namanya ISKANDAR....
main lah korg berdua....jom ke seterusnya...


selepas tu, Hafiez n the geng move ke permainan seterusnya....
mana geng IKI, ALIF, ISKANDAR nie...
mereka g mandi manda kot...hahhaa
nie lepas kitaorg main family canopy....
best gak lah...dah lah ramai2...
max 8 org, tp kami naik 9 org....
hehhee....merasai pengalamannya...
x pe..sat ag Hafiez tunjuk video di akhir slot nie yea...

dah seronok main air...
apa kata kita main bola tampar pula....
dah datang ramai2...
main bola tampar memang best....
lagi2 kalau kumpulan Hafiez yg MENANG....
di lead oleh ISKANDAR pula....
kalau perasanlah....ada seorang ppakai baju kuning kat atas tadi....
bola x kena pun...tp terbang kalah superman....
hahhaa...gurau je lah IKI...
apa2 pun...best kalah kan korang....


nie lah sebahagian dari cerita di waterpark nie...
slide race...siapa yg menang???
jomlah tengok....
banyak je lagi gambar n video...
xkan nk letak semua kot....hahaa...jom ke cerita seterusnya...

5 SAHABAT DI PANCHING

makin hari, makin dah habis exam,
student UMP pon dh makin berkurang...
tinggal lah kami berlima sahaja....
actually ada jer...maybe mereka penat kot....
jom....


haaa nie lah kami berlima yg tinggal 2....
siang kami ke Air Terjun Panching...
mlm pula....adalah...nanti Hafiez bg tau...hahhaa
dari kiri IKI, ISKANDAR, ALIF, HAFIEZ
n tukang ambil gambar SYAHMIN....
thank SYAHMIN....nice trip walaupun x kemana...
hahhaaa...habis sem 4 kita g jauh sikit...
last sem kan...
kalau dh kat sini, nk wat apa ag....
mandi je lah....asyik asyik campak ISKANDAR...
mentang2 dia kecil kan....hahahaha
tengok IKI pun dah tau....sejuk lah tu....


haaa malam kami g KUANTAN pula...
apa nk buat yea...esok tu Hafiez dh nk pulang ke rumah...
Kami pergi karaoke...
korang rasa2....antara kami berlima siapa yg hebat menyanyi....
siapa??? Hafiez....hahhaha
x lah...Hafiez nyanyi biasa boleh lah...x hebat pun...
suara pun macam apa ntah...hahhaa
mari sini nk cerita...
antara 2 org yg terhebat menyanyi ialah ISKANDAR dan ALIF....
bab lagu ROCK kita bg je kat ISKANDAR...
lagu lain bagi kat ALIF lah...
x sebut yg lain, bukan beerti x hebat....
IKI, SYAHMIN, HAFIEZ...nanyi kalau kena lagu...
memang SEDAP...x caya...tanyalah yg pergi kan...
hahahaa....
apa2 pun ini lah malam terakhir before HAfiez pulang ke rumah....
nk ajak yg lain...semua dh pulang ke rumah....
BTW nice memories...ada lagi kisah malam tu...x nk cerita lah....hal lelaki sahaja...huhuhu


TAMAT sudah part 1 dan part 2....
Cerita di akhir SEM 3 di UMP....
selamat bercuti kawan....
moga jumpa lagi di SEM4....
yg x balik tu...jaga diri elok2 yea...
nanti kita buat trip satu FAKULTI yea....
Wassalam......

2 comments:

  1. salam....sy UMP...ohhh uitm jengka...nice to meet you...salam perkenalan... :)

    ReplyDelete